Luftvärmepump i stockholm

Värmepumpar i Stockholm

Vi på VK Proffsen säljer och installerar värmepumpar av olika typer i och omkring Stockholm. Hos oss hittar du ett brett urval av värmepumpar av hög kvalitet från välkända varumärken. Vilken modell som passar dig bäst baseras på ditt boendes förutsättningar och dina behov, oavsett vad du behöver hjälper vi dig att hitta den bästa värmepumpen för just dig.

Luftvärmepump monterad i villa

Luftvärmepump

Luftvärmepump är den vanligaste typen av värmepump och passar bra i bostäder med öppen planlösning där värmen har möjlighet att röra sig fritt mellan rummen.

En luft-luftvärmepump använder värmen som finns i utomhusluften för att värma upp huset. Den här typen av värmepump kan användas för uppvärmning under kalla årstider och som luftkonditionering på sommaren, den bidrar också till ett bättre inomhusklimat då den hjälper till att rena luften på damm och lukt.

Luft-luftvärmepumpar är också ett bra alternativ för dig som har en alternativ värmekälla i ditt hem, som till exempel öppen spis eller kakelugn eller om du bor i en del av landet med någorlunda milda vintrar. Vid riktigt låga temperaturer som -25 °C ger den här typen av värmepump minst värme eftersom den behöver lägga mycket energi på att värma den kalla utomhusluften.

Den här typen av värmepump passar dig som förbrukar mer än 15 000 kWh per år. En bra luft-luftvärmepump kostar mellan 15 000 – 25 000 kronor och har en livslängd på upp till 15-20 år om den sköts och underhålls enligt leverantörens anvisningar.

Luft-vattenvärmepump

En luft-vattenvärmepump extraherar värme från utomhusluften och överför den till exempelvis vattenslingor i golvet eller vatten i ett element. Den här typen av värmepump ger en jämn temperatur och sprider värmen mer effektivt än en luft-luftvärmepump och kan bidra till lägre elkostnader.

Har du redan ett vattenburet värmesystem i ditt hem är en luft-till-vattenvärmepump ett bra alternativ! Så även om ditt hushåll har en förbrukning på mer än 25 000 kWh per år och hög förbrukning av kranvatten.

Installera värmepump i villa

Fördelarna med den här typen av värmepump är att den minskar energiförbrukningen för din uppvärmning i hemmet. Luft-vattenvärmepumpen är mycket effektiv i områden med medeltemperatur, till exempel kustområden men fungerar även vid lägre temperaturer. De allra kallaste dagarna kan det dock vara bra med någon alternativ värmekälla.

En luft-vattenvärmepump av bra kvalitet kostar mellan 60 000 – 130 000 kronor exklusive installation. Med omsorg och korrekt utfört underhåll har värmepumpen en livslängd på upp till 15 år. Vid köp av en värmepump är det en god idé att ta reda på tillverkarens rekommendationer gällande underhåll och service. Fråga oss så hjälper vi dig!

Installation

Vi erbjuder trygg & säker installering av din värmepump i ditt hem.

Läs mer om installation.

Service

Vi innehar Service Partners avtal med våra leverantörer och servar din värmepump.

Läs mer om service.

Reparation

Vi hanterar garantiärenden och tillhandahåller reservdelar till din värmepump.

Läs mer om reparation.

Vilken värmepump ska jag välja?

Är du osäker på vilken värmepump du ska välja till ditt hem ska du kontakta oss! Vi hjälper dig den bästa modellen för dina behov utifrån din budget. Vi har bra kontakter med våra leverantörer och hjälper dig med allt från försäljning och installation till regelbunden service och reparation vid behov.

Tänk på att en värmepump är en investering som med rätt underhåll håller i upp till 15-20 år. En värmepump anpassad efter din boendesituation, värmesystem och elförbrukning kan dessutom hjälpa till att minska din energiförbrukning och elkostnad, något som bör tas med i beräkningen av kostnaderna för din värmepump.

luftvärmepump i hemmet

Är du intresserad av en värmepump?

Kontakta oss för mer information om våra värmepumpar! Vi hjälper dig hitta rätt modell för ditt hem.
Lämna ditt meddelande i formuläret nedan så hör vi av oss till dig så snart vi kan.